Állásfoglalás a CEC és a CPC a Szovjetunió „On intézkedések fiatalkori bűnözés elleni küzdelmet» - scisne

Széles körű vita az újságírás és számos művek történelmi témák a Sztálin-korszak volt az első bekezdésben döntés, amely szerint a kiskorúak „, mivel a 12 éves, elítélték elkövetése lopás, okozó erőszak, sérülés, sérülés, gyilkosság, vagy megpróbálja meggyilkolni „szerint a normatív aktus javasolta”, hogy a büntető bíróság valamennyi büntetőjogi szankciókat. "

A keresetlevelet unokája Sztálin Jevgenyij Dzsugasvili a rádióállomás „Echo Moszkva”

1. „Az elleni küzdelem fiatalkorú elkövetők” projekt a CEC döntést, és SNK a Szovjetunió

(C I.Stalina megjegyzéseket és kiegészítéseket)

Megszüntetéséről szóló gyermek hajléktalanságot.
Megjegyzés t.Vyshinskogo származó 29.III.35 g és határozattervezeteket a CEC és SNK.

ELNÖK AZ UNIÓ Népbiztosok elvtárs SSR. Molotov.

Összhangban az utasításokat, én közölt állásfoglalás-tervezetet a CEC és SNK elleni küzdelemről szóló fiatalkorú elkövetők.

Az állásfoglalás-tervezet előírja az intézkedések alkalmazása nemcsak az orvosi és oktatási által létrehozott, a jelenlegi szabályozás, hanem a büntetőjogi szankciókat. Az állásfoglalás-tervezet hangsúlyozza, hogy az intézkedések megválasztásánál kell függenie döntése szerint a bíróság.

Mellékelem a szöveg 8. cikke „Alapelvek a büntető jogszabályok a Szovjetunió és a szövetségi köztársaságok” eltörlését írja, és szövegek ot.12 RSFSR Btk st.st.11 és 12. büntető törvénykönyv az Ukrán SZSZK Btk 14. cikke és a WSSD kell változtatni abban az esetben az elfogadása projektben.

ÍTÉLET Központi Végrehajtó Bizottság és a Tanács a Nemzeti biztosok a Szovjetunióban.

A gyors megszüntetése fiatalkori bűnözésről, a CEC és a CPC a Szovjetunió értelmében:

1) Kiskorúak (felirattal ceruzával: kezdve 12 éves korig), a rendszeres lopás okozó erőszak, sérülés, sérülések, stb hozott döntése alapján a bíróság, mivel az orvosi-pedagógiai hatása, valamint a büntetőjogi szankciókat. (Felirata ceruzával: elpusztítására vagy próbál gyilkosság, hogy a büntető bíróság valamennyi büntetőjogi szankciókat.)

2) Az egyének találták felbujtás vagy csalogató kiskorúak részt venni a különböző bűncselekmények, valamint arra kényszerítve a kiskorúak, hogy vegyenek részt a spekuláció, prostituáltak, koldulás stb - terjedő szabadságvesztéssel büntethető nem kevesebb, mint 5 éve.

3) Mégsem 8. cikke „Alapelvek a büntető törvénykönyv a Szovjetunió és a többi szovjet köztársaság”.

4) felkéri a kormányok a szovjet köztársaságok, hogy a büntető Köztársaság jogszabályai szerint ezt a szabályozást.

Szovjetunió Központi Végrehajtó Bizottságának elnöke
(M.Kalinin).

Elnöke a Szovjetunió SNK
(Molotov).

CEC titkára, a Szovjetunió
(I.AKULOV).

(A napirend - a kérdés a döntés elleni intézkedések fiatalkori bűnözés)

3. CEC és a CPC az Unió SSR rendelet „On intézkedések fiatalkori bűnözés elleni küzdelmet”

(C kiadványok a „News” és „igazság”)

uralkodó
Központi Végrehajtó Bizottság, a Szovjetunió

Intézkedésekről szóló fiatalkori bűnözés elleni küzdelmet

A gyors megszüntetése fiatalkori bűnözésről, a Központi Végrehajtó Bizottság és a Tanács Népbiztosok a Szovjetunió értelmében:

1. kiskorúak éves kora óta 12 megállapították, hogy elkötelezett lopások okozó erőszak, sérülés, sérülés, vagy a gyilkosság, hogy megpróbálja a gyilkosságot, hogy a büntető bíróság valamennyi büntetőjogi szankciókat.

2. elítélt személyek uszító vagy részvétel a kiskorúak, hogy részt vegyenek a különböző bűncselekmények, valamint arra kényszerítve a kiskorúak, hogy vegyenek részt a spekuláció, a prostitúció, koldulás, stb - terjedő szabadságvesztéssel büntethető nem kevesebb, mint 5 éve.

3. Mégsem „v. 8” „Alapelvek a büntető jogszabályok a Szovjetunió és a szövetségi köztársaságok”.

4. javasolja, hogy a kormányok az uniós köztársaságok, hogy büntető jogszabályait összhangba ezzel a rendelettel.

CEC elnöke a Szovjetunió
M.Kalinin

Elnöke a Népbiztosok a Szovjetunió
Molotov

Titkára a CEC, a Szovjetunió
I.AKULOV

4. A tervezet értelmezése szervei a bíróság és ügyészség.

(C I.Stalina felbontás)

Titkára Központi Bizottság az SZKP (b) - tov.I.V. SZTÁLIN.
Elnöke a Szovjetunió SNK - tov.V.M. Molotov

Arra kérem, hogy hagyja jóvá a tervezetet a következő magyarázatot a titkosszolgálatok a bíróság és az ügyészség:

„Tekintettel a beérkezett kérelmek kapcsán a döntést a CEC és SNK on 7.1U.s.g.” intézkedésekről szóló fiatalkori bűnözés elleni küzdelmet, magyarázza:

1) között büntetőjogi szankciók 1. cikke a miniszteri is érvényes legmagasabb mértékét büntetőjogi büntetés (forgatás).

2) Ennek megfelelően jelzéssel kell tekinteni elszakadtak megjegyzések 13. cikke „Alapelvek a büntető jogszabályok a Szovjetunió és a szövetségi köztársaságok”, és a vonatkozó cikkei a büntető kód a szövetségi köztársaságok (RSFSR és 22 st.UK sootv.st.st. Btk más szövetségi köztársaságok) amelyben a végrehajtás alatt álló személyek 18 éves, nem kell alkalmazni.

3) Tekintettel arra, hogy a halálbüntetés alkalmazását (végrehajtás) kerülhet sor, csak kivételes esetekben, és a kérelmet ezen intézkedés a fiatalkorúak alá kell helyezni a leggondosabb ellenőrzés, kínálunk minden ügyészi és bírósági hatóságok előzetesen értesíteni kell az ügyész az Unió és az elnök Verhsuda Szovjetunió minden esetben a büntetőeljárás a fiatalkorú elkövetők, amelyek tekintetében lehetőség van a halálbüntetés alkalmazását.

Felirata ceruzával:
Intézkedésekről szóló fiatalkori bűnözés elleni küzdelmet

t.Kalinin - az
t.Voroshilov - az
t.Ordzhenikidze - az

Előnyök:
És az Art.
Molotov
Chubar
Kaganovics

5. tisztázása szervek a bíróság és ügyészség

( „Tekintettel a beérkező kéréseket a döntés kapcsán ...”)